ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ: КОРИСТЬ ТА ШКОДА ДЛЯ ОРГАНІЗМУ

У той час як компоненти чайного листа змінюються під час виготовлення чорного та інших окислених чаїв, зелений чай не зазнає окислення, а тому зберігає корисні речовини для нашого організму.
10 вагомих причин пити зелений чай:

1. Кофеїн та амінокислота L-теанін – для поліпшення роботи мозку та стимулюють здатність концентруватися, зменшує занепокоєння та стрес. Кофеїн покращує настрій, час реакції та пам’ять. Зменшує сонливість.

2. Вважається, що катехіни(EGCG) в зеленому чаї захищають нейрони головного мозку, а отже, є профілактикою деменції та Паркінсона.

3. Вживання зеленого чаю сприяє посиленню метаболізму тим самим відбувається спалення жиру. В свою чергу це призводить до втрати ваги при контрольованій дієті.

4. Зелений чай може знизити рівень холестерину та артеріального тиску, це допомагає зменшити ризик проблем із кровообігом, таких як серцево-судинні захворювання, включаючи інсульт, тромбоз, атеросклероз тощо.

5. Зелений чай має антибактеріальну дію, тому корисний для захисту ротової порожнини, зубів та ясен від бактерій. Це також може допомогти захистити нас від інфекцій, спричинених вірусами, такими як застуда та грип.

6. Чай містить невелику кількість фтору, який допомагає захистити зуби від карієсу.

 

7. Поліфеноли та L-теанін у зеленому чаї можуть сприяти захисту від раку.

8. Зелений чай знижує рівень цукру в крові.

9. Фтор та йод у складі чаю допомагає виводити солі тяжких металів із організму.

10. Сечогінний ефект напою допомагає зняти набряки та вивести «зайву» воду.

До того ж у зеленому чаї містяться різні поживні речовини (вітаміни – С, Р, А, F, K и групи В; мінерали – хром, марганець, селен, цинк, кальцій тощо).

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ

 

7. Поліфеноли та L-теанін у зеленому чаї можуть сприяти захисту від раку.

8. Зелений чай знижує рівень цукру в крові.

9. Фтор та йод у складі чаю допомагає виводити солі тяжких металів із організму.

10. Сечогінний ефект напою допомагає зняти набряки та вивести «зайву» воду.

До того ж у зеленому чаї містяться різні поживні речовини (вітаміни – С, Р, А, F, K и групи В; мінерали – хром, марганець, селен, цинк, кальцій тощо).

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ

Шкода для організму:
Як відомо, багато – це не завжди корисно.

1. Чай у надмірній кількості може завдати шкоди, особливо людям з підвищеним тиском або схильністю до надмірного збудження нервової системи.

2. Чайний кофеїн, має збудливу дію, тому пити багато чаю ввечері не варто: це може спровокувати безсоння.

3.Поліфероли в складі чаю у великих кількостях здатні пригнічувати роботу печінки.

4. Надлишок чаю може привести до головних болів, запаморочення і тремору кінцівок.

Насолоджуйтесь улюбленим напоєм в міру та з користю для організму!!! Приємного чаювання!
ASKOLD – Смакуй кожну мить!