ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ: ПОХОДЖЕННЯ, ПЕРЕВАГИ, ПРАВИЛЬНЕ ЗАВАРЮВАННЯ, ЛАЙФХАКИ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ...
Чайні пакетики бувають різних форм та конструкцій. Найпоширеніші: прямокутні (однокамерні та двокамерні) з ярличками, пірамідки, круглі та прямокутні без ярличків та порожні фільтр-пакети.
За легендою, на початку 20 століття імпортер чаю Томас Салліван вирішив відправляти зразки для клієнтів у шовкових пакетиках замість дорожчих металевих ємностей для чаю. Багато клієнтів, побачивши таку упаковку, подумали, що це новий спосіб для заварювання чаю. Вони почали занурювати пакетики у воду і були у захваті від легкості та простоти заварювання та прибирання після цього.
Переваги чайних пакетиків:
- Швидкість заварювання чаю. Оскільки вміст пакетику – це подрібнене крупне листя, процес заварювання прискорюється.
- Економічність.
- Легкість і зручність у використанні. Нема потреби у спеціальних аксесуарах та заварниках. Лише пакетик чаю, окріп та чашка.
- Після заварювання до бажаної міцності пакетик для чаю можна вийняти та відкласти.
- Чітко виміряна порція чаю для ідеального настою.
- Якщо говорити про суміш прянощів, трав і квітів, то їх зручніше змішати та порціонувати у пакетики.


Як же правильно заварювати різні види чаю у пакетиках?
Для повноти смаку та користі від напою.
Чорний чай: t води 98-99°С; час заварювання – 2-3 хвилини.
Трав’яний чай: t води 98-99°С; час заварювання – 3-6 хвилини.
Улун: t води 80-85°С; час заварювання – 2-3 хвилини.
Зелений чай: t води 75-80°С; час заварювання – 1-2 хвилини.
Жовтий чай: t води 70-75°С; час заварювання – 1-2 хвилини.
Білий чай: t води 65-70°С; час заварювання – 1-2 хвилини.
Нетривіальне застосування чайних пакетиків:
Чайні пакетики, як можна здогадатися, найчастіше використовують для приготування чаю для пиття. Однак існують і інші поширені способи використання чайних пакетиків. До таких застосувань належать:
- Як живильний ополіскувач для волосся. Необхідно приготувати слабку чайну суміш із використаних пакетиків і обполоснути волосся.
- Як протигрибковий засіб та джерело поживних речовин для рослин. Залиште старі пакетики на 30 хвилин у лійці для подальшого додаткового підживлення рослин.
- Як нейтралізатор неприємних запахів у холодильнику. Зберігайте пару використаних сухих пакетиків чаю у відкритій банці або контейнері в холодильнику для вбирання неприємних запахів. Змінюйте щотижня.
- Для декорування і творчості. За допомогою використаних пакетиків чорного чаю можна декорувати і «зістарити» тканину, листівки, папір та більшість інших поверхонь.
- Як нейтралізатор запахів з рук. Ви нарізали часник? Або рибу? Натріть використаним пакетиком чаю руки і пальці. Він поглине неприємний запах, а також замінить ароматом з чайного пакетика.
- Для зняття втоми очей. Змочіть два використані пакетики прохолодною або теплою водою і покладіть на очі на кілька хвилин.
- Для ароматизації або дезодорування приміщень у будинку, офісі та авто. Для естетики беріть невикористані чайні пакетики.
Є ще безліч цікавих лайфхаків та застосувань чайних пакетиків, ми запропонували вам декілька популярних.
Заварюйте чай правильно і насолоджуйтесь неперевершеним смаком та ароматом у кожному ковтку.
ASKOLD – Смакуй кожну мить!