ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ: ПОХОДЖЕННЯ, ПЕРЕВАГИ, ПРАВИЛЬНЕ ЗАВАРЮВАННЯ, ЛАЙФХАКИ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ...

Чайні пакетики бувають різних форм та конструкцій. Найпоширеніші: прямокутні (однокамерні та двокамерні) з ярличками, пірамідки, круглі та прямокутні без ярличків та порожні фільтр-пакети.

За легендою, на початку 20 століття імпортер чаю Томас Салліван вирішив відправляти зразки для клієнтів у шовкових пакетиках замість дорожчих металевих ємностей для чаю. Багато клієнтів, побачивши таку упаковку, подумали, що це новий спосіб для заварювання чаю. Вони почали занурювати пакетики у воду і були у захваті від легкості та простоти заварювання та прибирання після цього.

Переваги чайних пакетиків:

  • Швидкість заварювання чаю. Оскільки вміст пакетику – це подрібнене крупне листя, процес заварювання прискорюється.
  • Економічність.
  • Легкість і зручність у використанні. Нема потреби у спеціальних аксесуарах та заварниках. Лише пакетик чаю, окріп та чашка.
  • Після заварювання до бажаної міцності пакетик для чаю можна вийняти та відкласти.
  • Чітко виміряна порція чаю для ідеального настою.
  • Якщо говорити про суміш прянощів, трав і квітів, то їх зручніше змішати та порціонувати у пакетики. 
ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ: ПОХОДЖЕННЯ, ПЕРЕВАГИ, ПРАВИЛЬНЕ ЗАВАРЮВАННЯ, ЛАЙФХАКИ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ...
ЧАЙНІ ПАКЕТИКИ: ПОХОДЖЕННЯ, ПЕРЕВАГИ, ПРАВИЛЬНЕ ЗАВАРЮВАННЯ, ЛАЙФХАКИ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ...

Як же правильно заварювати різні види чаю у пакетиках? 
Для повноти смаку та користі від напою.
Чорний чай:  t води 98-99°С; час заварювання – 2-3 хвилини.
Трав’яний чай:  t води 98-99°С; час заварювання – 3-6 хвилини.
Улун:  t води 80-85°С; час заварювання – 2-3 хвилини.
Зелений чай:  t води 75-80°С; час заварювання – 1-2 хвилини.
Жовтий чай:  t води 70-75°С; час заварювання – 1-2 хвилини.
Білий чай:  t води 65-70°С; час заварювання – 1-2 хвилини.

Нетривіальне застосування чайних пакетиків:

Чайні пакетики, як можна здогадатися, найчастіше використовують для приготування чаю для пиття. Однак існують і інші поширені способи використання чайних пакетиків. До таких застосувань належать:

  • Як живильний ополіскувач для волосся. Необхідно приготувати слабку чайну суміш із використаних пакетиків і обполоснути волосся.
  • Як протигрибковий засіб та джерело поживних речовин для рослин. Залиште старі пакетики на 30 хвилин у лійці для подальшого додаткового підживлення рослин.
  • Як нейтралізатор неприємних запахів у холодильнику. Зберігайте пару використаних сухих пакетиків чаю у відкритій банці або контейнері в холодильнику для вбирання неприємних запахів. Змінюйте щотижня.
  • Для декорування і творчості. За допомогою використаних пакетиків чорного чаю можна декорувати і «зістарити» тканину, листівки, папір та більшість інших поверхонь.
  • Як нейтралізатор запахів з рук. Ви нарізали часник? Або рибу? Натріть використаним пакетиком чаю руки і пальці. Він поглине неприємний запах, а також замінить ароматом з чайного пакетика.
  • Для зняття втоми очей. Змочіть два використані пакетики прохолодною або теплою водою і покладіть на очі на кілька хвилин.
  • Для ароматизації або дезодорування приміщень у будинку, офісі та авто. Для естетики беріть невикористані чайні пакетики.

Є ще безліч цікавих лайфхаків та застосувань чайних пакетиків, ми запропонували вам декілька популярних.

Заварюйте чай правильно і насолоджуйтесь неперевершеним смаком та ароматом у кожному ковтку.

ASKOLD – Смакуй кожну мить!