ЧАЙ: З ЦУКРОМ? ЧИ БЕЗ?
Найперше, що припадає на думку – звичайно без цукру. Всім відомо, що цукор шкідливий, дає зайві калорії, «біла смерть», «солодкий наркотик». Ще з дитинства ми маємо звичку пити чай з цукром. Чай з цукром, тортиком, варенням, печивом – традиційний елемент нашої чайної культури.
Шкідливо – але так смачно. В чому таємниця тяги до цукру⁉
Дуже просто…
Цукор – найдоступніше джерело енергії, «паливо» для організму. Брак енергії призводить до млявості, сповільненої реакції і в цілому знижує ефективність і працездатність – як розумову, так і фізичну.
Цукор, доданий в напій в невеликих дозах, покращує смак чайного настою, але якщо переборщити, то можна перебити специфічний чайний аромат.
Який чай можна пити з цукром, якщо нууууу дуже хочеться⁉
Звичний нам чорний чай – стерпить, якщо його підсолодити. Для чаювання з цукром слід обирати невибагливі і бюджетні сорти, або з нескладним смаком – Англійський Сніданок, Ассам та інші сорти індійського або кенійського чаю.
Який чай не рекомендовано пити з цукром?
«Цукровий злочин» проти чаю…
Улун – можна безнадійно зіпсувати його багатющий букет аромату і смаку.
Білий чай – елітний сорт чаю багатий на L-теанін, що надає чаю характерний, солодкувато-вершковий смак та післясмак. Солодкість притаманна білому чаю – показник вищої сортності.
Зелений чай з цукром не варто пити з тієї ж причини, що і білий.
ASKOLD – Смакуй кожну мить!
Який чай не рекомендовано пити з цукром?
«Цукровий злочин» проти чаю…
Улун – можна безнадійно зіпсувати його багатющий букет аромату і смаку.
Білий чай – елітний сорт чаю багатий на L-теанін, що надає чаю характерний, солодкувато-вершковий смак та післясмак. Солодкість притаманна білому чаю – показник вищої сортності.
Зелений чай з цукром не варто пити з тієї ж причини, що і білий.
ASKOLD – Смакуй кожну мить!