ЧАЙ ТА ЇЖА:
СМАКОВІ ПОЄДНАННЯ

Чай та їжа – як поєднати і отримати смакову насолоду?

Сомельє та кулінари протягом багатьох століть поєднують певні вина з певними продуктами. Більшість з нас знайомі з основними правилами: червоні вина – для страв з червоного м’яса; білі вина – для білого м’яса, рибних та вегетаріанських страв; десертні вина – для десертів! 

Але, що робити тим хто не вживає алкоголь⁉ Який напій обрати до улюблених страв⁉

Чайні ресторатори наполягають, що чай конче необхідно поєднувати з їжею, але, володіючи знанням правильних смакових поєднань. Чай, будучи універсальним напоєм, можна поєднувати з абсолютно різною їжею в залежності від сорту чаю, і розкривати для себе нові смакові відчуття та покращити смак страви.

Правила поєднання чаю зі стравами:

  • Цейлонський чорний чай з насиченим смаком добре поєднується із ситною, насиченою їжею, такою як смажене м’ясо (яловичина, баранина та свинина), або важкі страви з макаронних виробів (лазанья). Також підходить для споживання з медом, цукерками та фруктами.
  • Кенійський чорний чай краще пити з шоколадним десертом, яйцями та бутербродами.
  • Чай Ерл Грей добре споживати з випічкою, шоколадом, молочними продуктами, яйцями та спеціями. Смачно до гострих м’ясних страв.
  • Зелений чай смакує з вегетаріанськими стравами, салатами, овочевими стравами та легкими стравами з курки.
  • Ганпаудер підходить до риби, копченого м’яса, барбекю.
  • Чай улун має досить димчастий і складний смак, тому ідеально поєднується із фруктовими десертами та копченими сирами, рибою та м’ясом. Фруктові нотки улуна підкреслять інжир, фініки, гіркий шоколад і цитрусові.
  • Фруктові та ароматизовані чаї чудово підходять до складних десертів, тортів і темного шоколаду.
ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ
  • Зелений чай смакує з вегетаріанськими стравами, салатами, овочевими стравами та легкими стравами з курки.
  • Ганпаудер підходить до риби, копченого м’яса, барбекю.
  • Чай улун має досить димчастий і складний смак, тому ідеально поєднується із фруктовими десертами та копченими сирами, рибою та м’ясом. Фруктові нотки улуна підкреслять інжир, фініки, гіркий шоколад і цитрусові.
  • Фруктові та ароматизовані чаї чудово підходять до складних десертів, тортів і темного шоколаду.
ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ
 
  • Білий чай має тонкий та ніжний смак, і якщо його подавати із занадто насиченою їжею, це буде здаватися абсолютно несмачним. Чайні ресторатори радять поєднувати білий чай з сухофруктами, горіхами, ожиною, не солодким желе. Також, білий чай можна подавати з м’яким сиром, білою рибою. При виборі більш насичених страв краще обрати інші сорти чаю, інакше ви просто не відчуєте шовковистий смак білого чаю.

Шукайте, відкривайте для себе нові оригінальні поєднання улюблених сортів чаю зі стравами.
Смакуйте! Насолоджуйтесь! Надихайтесь! Разом з Чаєм ASKOLD!

ASKOLD – Смакуй кожну мить!